fredag 27 april 2012

Välkommen Stella!

Nio månaders väntan är över, Måndagen den 16 April fick vi äntligen träffa vår lilla prinsessa.

-Stella Ebba Charlotta-

-Mamman myser med sina goa ungar-

-Inviger nya bilbanan-

-Hålla lillasyster helt själv är mysigt... med lite hjälp-

Fast än det var ganska nyss vi hade en liten bebis så har man glömt hur mysigt det är! Vi har hamnat i en liten "bebis bubbla" och njuter varje sekund! Hannes är så himla stolt och duktig storebror, de där två kommer ha mycket roligt tillsammans!

fredag 13 april 2012

På våren flyttar vi ut...

Våren börjar komma så smått och såfort nytillskottet har anlänt så är det dags att ta tag i att anlägga trädgården. Det är ingen stor tomt, men därför känns det desto viktigare att få till det rätt från början.

Vi har skissat lite på vilka funktioner "rum" vi vill få till, men det är ett projekt som får växa fram. I år focuserar vi på att få till en gräsmatta, uteplats och kanske lite planteringslådor..


-Vi får plantera sånt som inte behöver försås.. för det har vi inte hunnit med-
 Projekt som vi har lite mer på sikt är tomtavgränsning och uppfart, men materialvalen börjar falla på plats.

Det är många aspekter som man måste ta med, tid, pengar, underhåll, långsiktig hållbarhet...  med detta i åtanke så blir det till att satsa på natursten, vi vill att uppfarten skall vara lika fin om 10 år som när den är helt ny, och då finns det inte så många alternativ!




Svart skiffer i fallande längder på uppfart och gångar, och ev, i kombination med smågatsten. På lite olika platser i trädgården och vid uppfarten har vi dragit tomrör för el, tanken är att vi skall ha lite punktbelysning i trädgården och i planteringar, tillar när man sätter belysningen en bit ifrån huset så man får ta del av det inifrån istället för en upplyst fasad.

Vår ambition är att skapa en mysig och läskött trädgård, klippa häck o måla staket känns inte så lockande så som tomtavgränsare har vi tänkt göra en sprängstensmur.

Dessvärre har vi en ganska lång tomtgräns där vi tänkt ha muren så det är ett projekt som får ta sin tid. Muren gör vi med gjuten kärna för att minska risken för ormbon, ormarna får gärna bo någon annanstans!






onsdag 4 april 2012

Vår stora kille..

Liten blir fort stor, o snart storebror...
Underbart med lite vårväder, vårkläder på och ner på stan för att ta en fika och bara njuta. Sedan Hannes började förskolan så har utvecklingen gått spikrakt uppåt, det dyker upp nya ord och beteenden varje dag, igår sa han för första gången sitt eget namn :)