lördag 30 april 2011

Valborg

Så va hela familjen tillsammans igen.
Valborg firas med farmor o farfar. Bortskämda.. Mm inte så lite heller, här blir vi väl omhändertagna! Nu ska vi bara njuta av att vara tillsammans igen ett par dagar innan mamma o Hannes åker till Italien 1 vecka.

ÄNTLIGEN!!!

Efter en lång väntan och ettpar vändor fram och tillbaks till operationssalen utan att ha fått opereras är det äntligen över!! Vid kvart i 10 igårkväll ringde en drogad pappa som vaknat upp efter operationen. Skönt att väntan äntligen är över så vi kan få hem våran pappa, vi längtar så efter honom!

Frukost med gröt och nybakat bröd väntar och sedan bär det av till SÄS för att äntligen få krama på våran Martin, och förhoppningsvis få ta med honom hem!

Mysigt att sova i mamma o pappas säng ibland...
Efter ettpar vändor in till en ledsen kille inatt fick han tillslut följa med in o sova hos mig.. Det är ganska mysigt ändå att ha honom i sängen när man vaknar!


torsdag 28 april 2011

Dags att knyta sig..

Så sover tillsist lillemann och stora tjejen (Pat).
Pappa är kvar på SÄS.. status oförändrat.
Operationen som vi hade fått tid till imorse blev framflyttad under hela dagen, och nu ikväll var beskedet ev. imorgon. Vi håller tummarna för att det blir en operation tidigt imorgon så vi kan få hem våran fina pappa till helgen! Hoppas det blir en lugn natt. Älskar dig M!

I väntans tider, sänder en hälsning till SÄS..

Imorse skjutsade vi pappa till SÄS för operation. Operationen skulle skett vid 07:00 imorse men har blivit framskjutet till 13:00 idag. Vi håller alla våra tummar o tår o längtar tills pappa piggnar till igen efter narkosen så vi kan åka ner och krama o pussa på honom.

måndag 25 april 2011

Påskmys

Tack alla inblandade för en underbar påskhelg!
Vi har hunnit med att umgås med både farmor o farfar, mormor, morfar o morbror, blivande grannar och goda vänner.
Två dagar har tillbringats på vår tomt och tackvare farmors, farfars och Agnes insats så har vår tomt nu börjat ta form.

-matglad o busig kille-

-lite jobbigt att hålla maten i munnen när man skrattar helatiden..-
För att man ska orka med en heldag på tomten med massa intryck så intogs en stadig frukost, lite hamnade i magen... och ganska mycket i ansiktet.


-om 11 veckor står det ett hus på tomten-

-Favoriterna uppradade på första parkett-

-Vy från baksidan-
Idag hade Tvärred/Vegby FC seriepremiär, och fotbollsfru som man är var det ju bara att palla sig dit :).
Innan vi åkte ut med gipsad man, glad gosse och lite trött mamma så intogs en lunch i Brunn hos mormor o morfar.
-Vår stora kille-

-goa pösmagen-

-förväntansfull inför första fotbollsmatchen-

-19 grader, då får man inviga shortsen-
Hannes tyckte det va spännande att titta på fotboll, o dessutom fick han träffa två av sina tjejer från "mamma/barn gruppen", dessutom fick vi "åka hem med 3 poäng" alltså en 1a för er som tippade :). Imorgon börjar vardagen igen. Pappa ska till en ny ortoped o kolla benet, o mamma o Hannes ska på babysim.

torsdag 21 april 2011

Tjejtjusaren..

Igår var det dags för fika med "mammagruppen". Alltid lika mysigt att träffa alla mammor o barn, och Hannes fick lite extra kärlek av Edith...
Väl hemma efter mamma/barn fikat så var det dags att komma hem och mysa med pappa o Pat. Nyss längtade vi efter att pappa skulle komma hem, nu längtar vi tills han blir av med gipset... Denna ständiga längtan... :)

Ikväll kommer farmor o farfar på besök, det ska bli mysigt!

tisdag 19 april 2011

Äntligen tisdag..

Idag har vi haft en underbar vårdag! Jag missade att det var "påsklov" från babysimmet idag, så vi tog en sväng till badet på egenhand. Därefter gick vi bort till fridkulla för att hämta Pat och Moster som satt och solade på en terrass på Fridkulla.
-Stadsparken-

-Underbar långpromenad-
Inatt kommer äntligen pappa hem, det ska bli mysigt att få pyssla om honom lite!

måndag 18 april 2011

Vårkänslor

Idag har vi vår!
Moster har bott hos oss inatt, jättemysigt! Hannes ligger och vilar lite, och i eftermiddag blir det lite jobb tillsammans med mamma. Efter luch åker vi till Jönköping en sväng och sätter upp lite skyltar inför morgondagens husleverans.
-Multitaskar-

söndag 17 april 2011

Besöksrally..



Idag har vi haft finbesök, det är mysigt med andra barn, försöker kommunicera men det går väl sådär, han skrämmer sina tjejer istället...

Till lunch idag testade vi Majspure, tror nog att gröten är bättre..


Morgonen var disig och ganska trist, men det ordnade upp sig, och frammåt lunch var det strålande sol, så vi tog en härlig promenad nere vid sjön. Pat fick vårkänslor och rullade sig i det torra gräset, härligt!

I fredags fick vi några "up and go" blöjor som vi har testat idag..

-bra passform. testbabyn har godkännt-

-Kollar in konsten...-
Efter en händelserik dag, som avslutades med födelsedagsmiddag med morfar, mormor, moster o morbror, och ett bad på det så sover guldklimpen gott o drömmer om bus med pappa. Mamma hoppas på en lång och lugn natt! Imorgon är det måndag och sedan bara en dag kvar innan våran pappa kommer hem till oss, vi längtar så!

Godnatt pappa!


lördag 16 april 2011

Glommen-Göteborg-Kullavik-Göteborg-Ulricehamn..

Igår packade vi ihop oss igen och fortsatte vår lilla utflykt Hannes o Jag.
Tack farmor o farfar för den här gången!



-nack träning, det går bra nu..-

-Två som längtar tills han kan leka med dem-
Efter en sväng på Baby o Barn mässan bland alla andra småbarnsföräldrar och alla göteborgs barnvagnar så begav vi oss mot Kullavik. Hannes va tapper hela dagen och fann sig i att hänga på..

-en stor pojk reder sig själv...-

-Sittvagnen är toppen-

-NU räcker det med bilåkandet-

Fredagskvällen bjöd på god middag och trevligt sällskap. Hannes hittade snabbt en favorit...






Borta bra men hemma bäst, nu tar vi lite lördagsmys, Hannes Pat o Mamma, o skickar en bamse kram o puss till Pappa, det är tomt här hemma utan dig. Men snart ses vi igen :)

torsdag 14 april 2011

Godnatt världens bästa pappa!

Idag har varit en händelserik och bra dag. Hela familjen åt frukost tillsammans hos farmor o farfar innan mamma och pappa åkte åt varsitt håll. Mamma till sin utbildning i Halmstad och pappa mot Skavsta för att åka med fotbollslaget och spela fotboll.

Jag och farmor stannade hemma i Glommen tillsammans med hundarna (farfar åkte på kurs långt innan jag hade vaknat).
Det är roligt att vara borta, för det händer så mycket nya roliga. Hundarna Zigge o Selma har försökt leka med mig(de förstår inte riktigt att jag är för liten för att kasta "pipleksaker" än) o farmor har sjungt o läst sagor. Inte klokt vad man kan ha det bra, tänk om man alltid fick såhär mycket uppmärksamhet :) När mamma kom hem från utbildningen hade jag massor att berätta för henne!

Efter en lång dag med många nya intryck har jag äntligen lagt mig för att sova.
-utmattad gosse som tillslut kom till ro, MED nappflaskan som vanligt-
Mini Martin sover tillsist så lungt och fridfullt, innan vi somnade hann vi säga godnatt till pappa som landat på Malta.

-Älskade Pappa o blivande Man-

Ikväll somnar vi i olika länder,
sängen är så tom utan dig
men när vi till drömmarna vänder
är du inte längre långt bort från mig

Vi älskar dig gränslöst
mer än vad som kan beskrivas i ord

Inatt sover vi under samma stjärnor
Imorgon värmer oss samma sol.

Jag blev ju aldrig någon poet, o tur är väl det... Men orden var till Martin, vi älskar dig så!




måndag 11 april 2011

Fullt ös..

Man får mycket energi av att smaska på gröt, så Hannes o mamma lekte lite med klossar på köksgolvet...


 På eftermiddagen åkte vi på ettårskalas till kompisen Noomi. En underbar eftermiddag med strålande sol.

Trevligt häng med barn, föräldrar o hundar.

-Pat hittade snabbt sin favoritplats-
-Födelsedags tjejen-

-kalasgäster-

-Mor o Dotter-
Helgen avrundades i Jönköping med första fikan på uteservering tillsammans med Nea o Alice.Pappa jobbade på Mässa, så självklart var vi där o hälsade på.

-Pappas kille-

-Trötter-
En liten och väldigt trött kille efter en händelserik helg...

lördag 9 april 2011

Premiärdagen...

Hipp hipp hurra, Hannes blir 4 månader idag...

Go o Glá

Helgmys med hela familjen i samma rum, KÄRLEK!!

Idag blir vår stora pojke 4 månader, det betyder att man är tillräckligt stor för att börja med smakportioner. På frukostmenyn stod det några skedar Gröt... lite skeptisk men det ska nog bli bra efter lite träning på det där med skedmatning så ska det nog gå bra. Han är ju ganska matglad annars....

torsdag 7 april 2011

Komma i form..

På lördag blir Hannes 4 månader...
Gröt och ersättning för lite större barn är inhandlat, på lördag morgon firar vi med grötpremiär vid köksbordet tillsammans med mamma o pappa!

Nu ska sista "mammakilona" bort, enligt vågen är de borta, men inte enligt garderoben, skärpning. Igår gav sig hela familjen ut på joggingtur (tur att man har en löpvänlig vagn), eller nästan hela.. den gamla fyrfotade damen fick ligga hemma o vila. Hannes fick väl inte så mycket träning, utan sov nog extra bra när det gungade, så han kör sitt pass idag istället.



 

Idag står det Dans på schemat, har inte helt fått knas på hur man ska göra, men övning ger färdighet...

söndag 3 april 2011

Överraskningarnas Man, Min blivande Man

I stan där vi bor finns en gammal byggnad som står och förfaller... grova plankgolv, spegeldörrar, kakelugnar, takfärg som flagnar och guldfärgade tapeter som delvis fallit ner. Högt i tak och stora fönster med gamla trasiga spetsgardiner som sett sina bästa dagar, nästan lite spöklikt men för en kväll fick denna gamla paradvåningen glänsa som aldrig förr!!

Lördagen den 19 Mars skulle jag göra mig fin, Hannes och Pat skulle mamma och pappa ta hand om medan Martin hittat på någon överraskning, och vilken överraskning sen! Taxin som plockade upp oss körde oss storgatan bort till den gamla paradvåningen på Hellströmshörna där väntade alla mina kära vänner i den finaste festsalen jag sett på länge.


-funkar lika bra hängandes i taket som utslängd på golvet-
Där var dukat med vita dukar kandelabrar, vita tulpaner. Mitt i dukningen på golvet låg en ljusslinga (som Martin lånat av P) utkastad som både jag och Martin blev förtjusta i och som numera hänger ovanför vårt köksbord. Kvällen bjöd på 3rätters från "Emma o Andreas" trubadur, rörande tal, skönsjungande sång från vår trubadur men inte minst från Martin. Sången var till Mig... och texten löd.... Now and forewer... I will be your Man... Därefter gick han ner på knä....

När vi tagit oss samman efter den magiska stunden som det blev, fortsatte festen långt in på småtimmarna. Småbarnsmamman som vanligtvis slocknar runt 10 dansade på borden till 04 i högklackat..

Tack underbara vänner för en oförglömlig fest, o tack Martin för att du är min!